Information

INFORMATION KRING COVID-19 (CORONA)

Information

Säkerhet, trygghet & information Covid-19

Vi på Vita Sandar arbetar alltid för att er vistelse ska vara så bra som möjligt. Med anledning av Coronaviruset har vi vidtagit speciella åtgärder för att minska spridningen och för att hålla Vita Sandar så rent som möjligt för att därav försöka undvika spridning samt hur du avgiftsfritt kan boka om din vistelse.

På denna sida kommer vi löpande samla information som berör dig som planerar att åka till oss eller som redan bokat din resa. Vi följer löpande rekommendationer från svenska myndigheter och experter.

Uppdaterat den 29 december.

 

Information om poolområdet

 

Information

Allmän information

Då Coronaviruset som orsakar sjukdomen covid-19 i första hand smittar genom kontakt med droppar och sekret från luftvägarna, eller vid kontakt mellan personer, så kallad direkt kontaktsmitta, är det viktigt att vi vidtar försiktighetsåtgärder. Vi tar inte i hand med våra gäster, vi håller avstånd och har som rutin att tvätta händerna och nysa i armvecket enligt nedan instruktion.

Försiktighetsåtgärder som ska följas av personal och gäster:

Tvätta händerna ofta

Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder.

Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armvecket

När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

Undvik att röra ögon, näsa och mun

Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

Stanna hemma när du är sjuk

Stanna hemma när du är sjuk. På så sätt undviker du att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Handsprit

Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.

Övrig

Vi kommer att ha handsprit/alkotvål i receptionen och i servicebyggnaderna för att minimera risken att sprida viruset. Detta är för både personal och gäster.

Boende – camping eller stuga

  • Du som kommer till oss med ditt eget boende i form av husbil eller husvagn kan till 100% kontrollera din miljö och du kan känna dig lika trygg och säker som du gör hemma
  • Att bo i stuga innebär en helt egen boendeyta med altan. Alla våra stugor städas av vår personal efter avresa och desinficeras noga.
  • I möjligaste mån står stugorna även tomma mellan bokningarna

Gemensamma byggnader - extrainsatta städrutiner

  • För er trygghet har vi infört extra städrutiner som bland annat innebär att våra servicehus och vår reception städas och desinfekteras regelbundet.
  • Vi uppmanar alla som besöker oss, både gäster och personal, att följa ovan försiktighetsåtgärder.

Vad gäller för ombokning och avbokningar?

Tills vidare gäller ordinarie avbokningsregler. Skulle de komma nya rekommendationer från svenska myndigheter som påverkar inbokade resor kommer vi att informera om det. Om du har blivit sjuk kan du som vanligt avboka om du köpt avbokningsskydd. Om du vill boka om din vistelse till ett annat datum så får du göra det avgiftsfritt.

Norska myndigheter

avråder utomlandsresor tillsvidare. Om du bokat en resa till oss råder vi dig att boka om vistelsen avgiftsfritt till ett annat datum.