Barnsemester Karlstad

Att resa med barn ska vara enkelt och framförallt roligt! Vår camping ligger i Mellerud - 1.5 timme från Karlstad vid en av Vänerns finaste stränder. Vi är en fyrstjärnig familjecamping som har allt du kan önska dig och lite till. Med Vita Sandars Camping som bas kan du upptäcka nya spännande platser samt ta del av alla de aktiviteter som finns på campingen och passar alltså utmärkt för familjer som vill ha närhet till lek och skoj på sin barnsemester.

Vita Sandars Camping har flera olika boenden beroende på vad er barnsemester i Karlstad behöver. Husvagns-, husbils- och tältplats för de som är äventyrliga eller stugor och villavagnar för de som föredrar ett mer bekvämt boende. Våra villavagnar är lyxigt utformade med möblerad uteplats, fullutrustade kök, dusch och WC. Våra stugor är vinterbonade och renoverades 2019. Komplett utrustade med minikök och indraget vatten.

Vår camping är helårsöppen med 260 campingtomter för husvagn, husbil och tält där alla har en 10 ampere elanslutning. För att underlätta finns det två stycken fullt utrustade servicehus och sedan 2019 har vi en CamperClean-maskin som sköter latrinhanteringen automatiskt vilket gör att du får mer tid till allt det roliga med barnsemester.

Hos oss finns det aktiviteter för alla åldrar

Det här kan ni göra på er barnsemester i Karlstad

Förutom praktiska bekvämligheter erbjuder vi också en rad olika aktiviteter för att göra din semester till det lilla extra. Hos oss finns det något för alla åldrar! Här kommer tips att avnjuta både på och utanför campingområdet:

Sol & bad.
De som är badsugna kan välja mellan Vänerns klara vatten eller någon av våra uppvärmda pooler. I vårt poolområde finns det både barnbassäng och djupare bassänger. För den våghalsiga finns det också en vattenrutschbana.

Äventyrsgolf.
Sedan 2011 finns det nu en utmanande äventyrsgolfbana på 12 hål. Vem blir den regerande mästaren under er semester?

Rostocks hälsobrunn.
Ansågs under 1800-talet vara en av Sveriges bästa mineralbrunnar. Här finns kaffestuga och hembygdsmuseum. Extra intresserad av historia? Missa då inte att besöka landskapets största järnåldersgrav Kårehögen där folktraditionen säger att Kung Kåre vilar insvept i en oxhud.

Träning.
För den aktiva friluftsmänniskan finns det fina motionsspår, fotbollsplan, shuffleboard utomhus, trampbilar, kanoter, cyklar samt ett utegym. På Vita Sandars Camping är det lätt att hålla sig i form även om det är semester.

Ridning & lek.
Under sommaren erbjuder vi ponnyridning som är väldigt populärt bland barnen. Är hästryggen upptagen? Lek på en av lekplatserna som finns på campingen, där finns även klätternät och hoppkudde. 

Underhållning.
Olika aktiviteter och underhållning hålls under högsäsong. Spelhus, pubkvällar, allsång, quiz och karaoke är bara några av dem. 

Akvedukten i Håverud.
En järnränna som byggdes 1868 och som leder båttrafiken över forsarna. Akvedukten är 32 m lång och innehåller 33.000 nitar. Ett måste att besöka när man är i Mellerud. 

camping med pool
Akvedukten i Håverud
vitasandar7

Det är lätt att njuta av din barnsemester i Karlstad här hos oss på Vita Sandars Camping.

Välkommen!